søndag 8. mai 2011

Hjemmelaget spisebord

Siden jeg bare sitter her og ruger (er 4 dager over termin :S) så slenger jeg like godt ut et innlegg til ;) Her trenger jeg litt råd/tips til hvilke spisestoler vi bør ha til dette spisebordet som vi har laget av en gammel dør fra hjemgården til samboeren min.... Vi har lagt en glassplate oppå og brukte noen stålben som tilhørte det gamle spisebordet som ble ødelagt under transport. Den er ikke så blå i virkeligheten som den ser ut på bildene her.Tenker på sorte trestoler med lys pute (resten av stilen blir nok litt rustikk også, med bl.a. sort sofa) - eller litt mer elegante med hvite trekk..(a la disse; http://www.skeidar.no/kategori/1003) Noen synspunkter??


2 kommentarer:

 1. Heisann

  Utrolig vittig at vi har tenkt det samme når det gjelder spisebord. Hvis du tar deg en tur innom bloggen min på eldre innlegg så ser du at vi har nesten helt likt bord. Mitt er med endel kraftigere bein, men absolutt ikke langt unna.. :)

  Så flott blogg du har! Legger meg til som følger jeg så sees vi igjen. Forresten akkurat kjøpt veggprd til sengen til min lille, men kanskje ikke det var så lurt alikevel. Kanskje jeg fester det på veggen over istedenfor.. ;)

  Klem

  SvarSlett
 2. Hei igjen. :)

  Ja døren var litt rødbrun og passet ikke inn hos meg, så jeg malte bare ett lite strøk maling over. Den gamle døren skinner igjennom, men det røde er vekke.. ;) Jeg hadde ingen anelse på omtrekking eller noe for et par mnd siden, men så bare forsøkte jeg. Og de vanlige spisestuestolene og stoler med bare sete, er latterlig enkle å trekke om. Hvem som helst kan klare det. Trenger bare en stiftemaskin og limpistol fra clas ohlson. De har en sånn pakke der med begge tingene til litt 100-200kr. De er helt klart de beste eg har brukt. Stiftemaskinen er lilla og limpistolen grønn. Jeg har prøvd de dyrere versjonene, men de er helt ubrukelige. Har til og med begynt prøve meg på rokokkostoler, og til og med det var ikke så vanskelig. Tar litt tid, men man greier det absolutt med litt tålmodighet. :)

  De spisestuestolene brukte jeg toppen 2 timer på å stifte på nytt stoff. Det som tar lengst tid er kanskje å fjerne det gamle, men det er ikke alltid jeg gidd gjøre det. Kun hvis stoffet er ekkelt og tykt og skittent. På rokokkostolene bør man fjerne alt før man trekker om til nytt stoff..

  Velkommen som følger og tusen takk for kommentar!

  Klem

  SvarSlett

Følgere